Med nastopajočimi bodo tudi strelec Rajmond Debevec, atletinji Brigita Langerholc, judoistka Raša Sraka in padalka Irena Avbelj. Celotno reprezentanco bo sicer sestavljalo 53 pripadnikov SV, v kateri so poleg športnikov tudi štirje mednarodni sodniki, trenerji, vodje ekip in vodja misije.

Na letošnih svetovnih vojaških igrah bo nastopilo okoli 6000 tekmovalcev iz več kot 103 držav, je povedal polkovnik Tomaž Strgar. Vojaške ekipe se bodo v Indiji pomerile v 13 športnih panogah, in sicer nogometu, košarki, odbojki, rokoborbi, plavanju, padalstvu, vojaškem peteroboju, atletiki, boksu, strelstvu, judu, triatlonu in jadranju. Pripadniki SV bodo sodelovali v osmih športih. Ljubitelji vojaških iger pa slovenskih fantov in deklet ne bodo mogli spodbujati pri košarki, nogometu, odbojki, rokoborbi in plavanju, saj tokrat SV v teh športih ne bo sodelovala.

Svetovne vojaške igre potekajo pod okriljem Sveta za mednarodni vojaški šport, ki je bil ustanovljen že leta 1948. Ustanovljen je bil z namenom, da se tudi s športom prispeva k "svetovnemu miru", je dejal Strgar. Slovenija je postala članica sveta, ki združuje 128 držav, leta 1992, je še dodal Strgar.