Festival se bo začel ob 12. uri z otvoritveno slovesnostjo. Že pred tem, od 10. ure dalje si bodo lahko obiskovalci ogledali pripravo praženega krompirja, po uradnem odprtju pa bodo lahko degustirali pražen krompir pri 60 pražilskih ekipah, ki letos sodelujejo na festivalu.
Zaradi raznolikosti v pripravi praženega krompirja iz različnih vrst krompirja in po različnih receptih bo ponudba pestra. Kot zagotavljajo organizatorji, bodo tudi največji sladokusci in ljubitelji praženega krompirja na festivalu prišli na svoj račun. Predvidevajo, da bodo za obiskovalce festivala spražili od 2,5 do tri tone krompirja, ki ga bodo vse pražilske ekipe iz Slovenije in tujine obiskovalcem delile brezplačno.
Že pred festivalom, konec avgusta so se člani Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi zbrali na društveni njivi in izkopali letošnji pridelek krompirja. Kot so pojasnili, letina zaradi suše in vročine v drugi polovici junija ni bila najboljša. Tako so nekatere sorte začele poganjati na novo. Kljub slabim pogojem pa letina vseeno ni bila najslabša.