Medvedi so prejšnji teden razburjali javnost. Najprej je ministrstvo za naravne vire in prostor odredilo odstrel 230 medvedov, ker jih je v naših gozdovih pač občutno preveč. Potem so na cesti Škofljica–Turjak povozili dva medveda, eden je preživel, drugi ne. Bolj problematičen je preživeli medved, ki se zdaj ranjen klati naokoli. Potem je predsednik vlade Robert Golob poskušal pristojnega ministra Uroša Brežana prepričati, naj še enkrat premisli glede odstrela medvedov. Minister je premislil, se pogovoril s šefom in se odločil, da vztraja pri odločitvi, ter pojasnil, da odstrel tako ali tako že poteka.

No, slednje se očitno pozna tudi v slovenskih gostilnah. Te dni je marsikje mogoče dobiti kakšno dobro medvedjo salamo, pa tudi medvedov golaž in druge dobrote se lahko znajdejo na kakšni mizi. In cene? Kakor kje. V Ljubljani je, kakopak, malo dražje, bližje viru sestavin pa stane malo manj. Saj veste, kako to gre. Cene vedno oblikuje razmerje med ponudbo in povpraševanjem. In vse kaže, da bo ponudbe te dni nekoliko več.

Priporočamo