Naš stalni bralec nam je poslal fotografijo menija za kosila iz ljubljanskega bistroja Georgie, na katerem je zgrožen prebral, da je treba pri vsaki naslednji jedi posebej plačati menjavo pribora. Pet evrov hočejo, če želite namesto pribora, ki ste ga umazali pri predjedi, uporabljati čistega pri glavni jedi. »Gre za nov poskus, kako v času turistične sezone odgnati obubožane domače goste,« je komentiral bralec Aleksander iz Grosuplja, ki meni, da postaja ljubljansko gostinstvo vse bolj brezobzirno. »Potem ko plačujemo posebej za vodo iz pipe v Sushimami, v kar nekaj lokalih 140 evrov za kilogram govedine, 25 evrov za enostavne testenine pri Ani Roš, kjer so solate po 22 evrov, 14 evrov za juho v Zlati ladjici, po 20 evrov za dva koščka sušija v Barri, bomo zdaj plačevali, da si bodo oprali vilice in žlice.«
Naj samo dodamo, da to ceno računajo kuharji, ki trdijo, da je vsaka jed natančno pripravljena in da jo umazan pribor lahko zelo spremeni. Si pa seveda predstavljamo, da bodo komentirali, da gre za višje, celo ekološke cilje; saj veste, na tak način bodo porabili manj vode in detergenta.