Potem ko smo zahvaljujoč romantiki bivšega ministra za kmetijstvo izvedeli, v katerem hotelu te spustijo domov, ne da bi plačal račun, smo včeraj izvedeli še, v katerih restavracijah radi sprejemajo službene plačilne kartice ministrov. Pri tem so najbolj zanimivi poslovna kosila in večerje ministra za javno upravo Boštjana Koritnika, ki so se dogajali v vse prej kot eminentnih ljubljanskih restavracijah, kjer si težko predstavljamo omizje ministrovih gostov. Govorimo o restavracijah tipa Mirje, Čad, Da Bu Da, pub Plečnik, kjer jedo tudi študenti na bone, da o sladoledu pri Žabarju niti ne govorimo. Za vso hrano in pijačo je minister v dveh letih zapravil okoli 5000 evrov.
Pri tem pa nikakor ne smemo pozabiti, da je bila dobršen del zadnjih dveh let večina gostinskih obratov v Sloveniji zaradi kovidnih ukrepov mesece in mesece zaprta ali pa so stregli le za s seboj. Seveda z izjemo poslovnih srečanj B2B. Tudi v času ministrove decembrske večerje na Mirju za 500 evrov je bilo tako, da so inšpektorji zelo striktno zapirali stojnice s hrano na božičnih sejmih. Državljani pa smo, ne vedoč za Koritnikove makarone, naivno mislili, da je bil največji ministrski prehranjevalni gostinski razvrat v času kovida Počivalškov prleški sendvič.