Kot poudarjajo na Darsu, ob padcu približno kubičnega metra ometa ni bilo poškodovanih, niti materiale škode. Promet je bil nato preusmerjen na "staro povezavo" preko Celovške ceste.  Kot je pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi v Družbi za avtoceste v RS (Dars) Marjan Koler, je izvajalec del, družba SCT, ponoči saniral nastale poškodbe. S stropa obeh galerij v dolžini 420 metrov so odstranili omet z vseh kovinskih dilatacij, ki so vgrajene zaradi preprečevanja raztezanja objekta.

"Promet skozi predor poteka normalno, v prihodnjih dneh pa so napovedani še dodatni pregledi objekta skupaj s predstavniki izvajalcev," je dejal Koler. Kot je pojasnil, so stari del galerije v postopku gradnje sanirali, na kovinske dilatacije na stropu pa so z brizganjem nanašali protipožarni beton.

***VIDEO: Na odprtju AC odseka Šentvid - Koseze tudi Ivan Zidar***

Omet naj bi odpadel s pločevine, nameščene v galeriji predora, ki naj bi jo zgradili že pred več kot dvajsetimi leti. Po zagotovilih odgovornih naj bi šlo za manjšo napako, ki naj bi jo v obeh ceveh sanirali ponoči, tako da naj bi obe cevi predora za promet znova odprli že danes dopoldne.

Predsednik uprave Dars Tomislav Nemec je sinoči ob ogledu zagotovil, da bo družba SCT nosila stroške dodatnih del. Pobožne želje prometnega ministra Radovana Žerjava, da bodo ljudje hitro pozabili na zaplete pri izgradnji predora Šentvid, pa se očitno ne bodo uresničile.

Šentviški predor je skupaj z galerijo dolg približno 1,5 kilometra in je del avtocestnega odseka Šentvid-Koseze. Skupna vrednost vseh del v predoru je znašala 135,7 milijona evrov. Predor je povezal gorenjski avtocestni krak z ljubljanskim cestnim obročem in preostalim avtocestnim sistemom.