Na dvorišču cerkve svetega Cirila in Metoda ob vhodu v park Tivoli bo tako po najbolj optimističnih napovedih že do božiča leta 2009 oziroma do leta 2010 zraslo večnamensko središče, v katerem bo župnijski dom, garaža za štirinajst avtomobilov uporabnikov središča, dvorana, učilnice in pisarne ter sejna soba, skupaj skoraj 1770 kvadratnih metrov prostorov.

Središče bo večinoma zgrajeno pod zemljo, imelo bo namreč dve kleti, nad njim pa bo le nekaj manj kot tri metre visok pritlični del ter okoli šest metrov visok nadzidek. Na zgradbi bo zelena travnata streha, saj se bo tako zgradba bolje vklopila v park. Tudi okolica bo predvsem zelena, središče bo obdano z živo mejo, med gradnjo pa bodo zaščitili tudi že obstoječa drevesa. Tako podžupan Janez Koželj kot mestni svetnik Miha Jazbinšek namreč menita, da je sedanja parkovna ureditev "zelo kakovostna, tudi z biološkega stališča".

V središču naj bi izvajali pastoralno dejavnost, izobraževanja pa tudi razne proslave ob kulturnih dogodkih, je že pred časom povedal paroh pravoslavne cerkve v Sloveniji Peran Bošković.

Pravoslavci že nestrpno pričakujejo novo središče, saj so nekdanji načrti za njegovo gradnjo propadli pred dvajsetimi leti in tako trenutno nimajo nikakršnega spremljevalnega objekta s sanitarijami ter prostori, kjer bi lahko imeli verouk in druge prireditve, meni Bošković. Za gradnjo središča bo pravoslavna cerkev odštela dobre tri milijone evrov. Ker sredstev sami ne bodo mogli zagotoviti, jih bodo poskušali zbrati z donacijami. Doslej so zbrali 200.000 evrov.