Količina novega snega pojema v smeri proti vzhodu. Snežilo je na podlago iz preobraženega, uležanega snega. Višje se sneg s podlago ni dobro sprijel, ker se je prehitro ohladilo.

Trenutno je v Julijskih Alpah na 1500 metrih od 120 do 180 centimetrov snega, na 2500 metrih do okoli 250 centimetrov. V zahodnih Karavankah je snega do okoli 100 centimetrov, v Savinjskih Alpah in v vzhodnih Karavankah pa na 1500 metrih do 70 centimetrov. Še manj ga je na Pohorju.

Snežna odeja je rahla in mehka. Veliko je napihanega snega. Nevarnost snežnih plazov se je povečala na tretjo stopnjo. Predvsem so nevarna območja napihanega snega na zahodnih in južnih straneh grebenov in prelazov. Tam se lahko že ob manjši dodatni obremenitvi sproži plaz suhega, delno sprijetega snega. Na vetru izpostavljenih legah je sneg spihan do stare podlage, ki je zmrznila in zato je tam nevarnost zdrsov.

V sredo in četrtek bo prevladovalo suho in hladno vreme. Pihal bo okrepljen vzhodni do severovzhodni veter, ki bo prenašal sneg in delal nove zamete. Nevarnost snežnih plazov se do petka zjutraj ne bo zmanjšala.