Gradnja skladovih stanovanj ob vznožju Jelenovega klanca, na bregu reke Save, v Kranju ni "idealna lokacija", ker je zaradi urbanistične politike zadnjih desetletij bodoči stanovanjski del umeščen med industrijske objekte. Naš bralec nas je opozoril, da podjetje Domplan gradi cenejša stanovanja na lepši lokaciji: "Sodbo prepuščam vsakemu posamezniku, naša cena v Struževem je okoli 1700 evrov za meter stanovanja. Res pa je, da bi mesto z obalo reke Save lahko storilo več v preteklosti in prav tako drži, da stanovanj v Kranju še vedno manjka oziroma so zlasti mladim nedosegljiva. Delovanje sklada je pravzaprav konkurenca na trgu in mislim, da bi morali problematiko reševati drugače in graditi več najemniških stanovanj, ker mladi enostavno ne morejo kupiti drugačnega kot je najmanjše stanovanje - še tu pa vzamejo tako rekoč življenjsko hipoteko," je dejala direktorica podjetja Domplan Vera Zevnik, ki gradi konkurenčna stanovanja v Struževem in je zanje večje zanimanje.

"Na občini smo sestavili prednostno listo z okoli 250 prosilci za štiri stanovanja, a problemov je mnogo več. Pripravljamo se na ustanovitev stanovanjskega sklada, obenem pa lahko v naslednjih dveh lahko računamo na skupaj 66 takih stanovanj, ki bodo blažila tudi naše občinske probleme. Ko se namreč lotevamo različnih projektov, moramo včasih preseliti stanovalce zaradi rušenja, in tak primer je pri gradnji garažne hiše na Zlatem polju," trdi podžupan Igor Velov, ki osebno priznava, da je resnično prizadet ob stiskah ljudi, ki rešujejo osnovni problem strehe nad glavo.

V dveh letih naj bi na Planini jug zraslo več kot 300 novih stanovanj (investitorja sta Gradbinec GIP in Lokainvest), odpira se soseska na Kokrici, na Planini naj bi bila stanovanja tudi pri krožišču oziroma nakupovalnem središču. Cena kvadratnega metra je najmanj 1700 evrov, "elitne" soseske kot Šorlijevo naselje in Vodovodni stolp pa dosegajo precej višje cene.