MOL je v katastrski občini Stožice lastnik petih parcel, v katastrski občini Brinje I pa osmih parcel, na katerih so si meščani uredili vrtičke. Na omenjenih parcelah oz. vrtičkih se nahajajo vrtne ute in posode za zalivanje.

Ker vrtičkarji z MOL nimajo sklenjene zakupne pogodbe za najem vrtička, jih inšpektorji pozivajo, da svoj objekt odstranijo v 14 dneh, v nasprotnem primeru bo uveden postopek za odstranitev. V pozivu vrtičkarjem v Stožicah so inšpektorji še zapisali, da je navedeno območje območje urejanja BR3/3-Novi stadion in da se bodo pričeli postopki za začetek gradnje novega stadiona, kamor spadajo tudi navedene parcele.

Vrtičkarje na Brinju pa poleg tega inšpektorji pozivajo, da površine vrtička vzpostavijo v prvotno stanje, v nasprotnem primeru bo uveden postopek za odstranitev le-tega pri pristojnem republiškem inšpektoratu. Navedeno območje sodi v območje urejanja BR3/1-1, ki na tem območju ne predvideva vrtičkarstva, so še zapisali v pozivu.

Ljubljanski župan Zoran Janković je sicer v torek na redni novinarski konferenci pojasnil, da se bo odstranjevanje vrtičkov nadaljevalo tudi letos. Odstranitev vrtičkov z zemljišč v lasti MOL vodi mestna inšpekcija, za odstranitev vrtičkov z zasebnih in državnih zemljišč pa skrbi republiška inšpekcija.