Tega nam sicer nista potrdila niti Bogomir Horvat, ki na naša vprašanja ni odgovarjal, ker je na bolniški, niti Franci Matoz, ki se naše klice in sporočila SMS ni odzival. Smo pa potrditev, da Horvat dejansko odhaja med odvetnike, dobili pri Odvetniški zbornici Slovenije. Ker ji je Horvat že pred časom oddal popolno vlogo za prijavo, je bila njegova vloga predvčerajšnjim pozitivno rešena. To nam je včeraj potrdil tudi predsednik Odvetniške zbornice Slovenije Miha Kozinc. Po naših podatkih je Horvat v vlogi navedel, da bo imel pisarno v Divači, in sicer na naslovu Kraška 32, kjer ima sedež odvetniška družba Matoz.

Horvatov odhod k odvetniški družbi Matoz formalnopravno sicer ni sporen, prav tako ni nobena skrivnost, da Matoz zaradi preobilice dela išče okrepitve za področje civilnega prava. Vendar Horvatovo ravnanje pri nekaterih potrjuje dvome o njegovi pristranskosti v primeru sojenja Borisu Popoviču, ki so ga na koprskem sodišču septembra letos oprostili obtožb utaje davkov. Mediji smo že takrat razkrili, da sta se Horvat in Popovič pred in med sojenjem družila na kavah in zasebnih zabavah, kar je sprožilo sume, da je bila oprostilna sodba dogovorjena. Vendar sta to oba odločno zanikala in se izgovarjala, da so bila njuna srečanja zgolj poslovne narave, ker ima koprsko sodišče del svojih prostorov v najemu pri koprski občini, o čemer pa nekateri močno dvomijo. Tudi zato, ker naj bi v sodnih spisih obstajali prisluhi preteklih let, ko odvetnik Franci Matoz Popoviču sporoča, naj ga nič ne skrbi, ker je govoril s šefom in da se bodo sestali. Kmalu zatem so se na kosilu v marini dobili Popovič, Matoz in Horvat.

"Če gre Horvat dejansko v službo k Matozu, je to dokaz, da so bili upravičeni vsi naši strahovi, da je bila oprostilna sodba dogovorjena. Me prav zanima, kaj bodo zdaj rekli pravosodni minister, predsednica višjega sodišča v Kopru in gospa generalna tožilka, ki so do zdaj potiskali glavo v pesek," pravi predsednik koprske stranke Oljka Viktor Markežič, ki je takoj ob izbruhu afere pristojne pozval, naj zadevo raziščejo, pa nihče ni ukrenil ničesar.