Meni, da Luka Koper ob sipini brez vsakršnih študij vplivov na okolje ureja parkirišče za avtomobile. Zato danes ob 18. uri na školjčni sipini v Ankaranu organizirajo protestni shod, na katerega vabijo vse, ki jim je mar za ohranjanje narave.

"Obvestili smo tudi Janeza Janšo, od katerega pričakujemo, da bo ustavil gradbena dela ob školjčni sipini. Tu je med drugim edino najdišče hrošča Scarites tericola v Sloveniji, ki mu zaradi posegov grozi izumrtje. Ogroženi so tudi slani travniki v sosednjem zalivu, klasnata tavžentroža in obmorski lan," pojasnjuje Stepan in se sprašuje, kdo bo prevzel odgovornost za uničenje narave na slovenski obali. "Ministra Podobnika smo že pred časom obvestili o posegih, pa ni do zdaj še nič ukrenil. Sicer imamo konec meseca pri njem sestanek, vendar bo do takrat školjčna sipina že uničena," je prepričan Stepan.

V Luki Koper pojasnjujejo, da bodo na omenjeni parceli do zgraditve garažne hiše uredili začasne površine za skladiščenje avtomobilov. "Ker gre le za začasno urejanje teh površin in se ne izvajajo večji gradbeni posegi, gradbeno dovoljenje ni potrebno. Nadomešča ga lokacijska informacija, ki smo jo dobili novembra lani," pojasnjujejo v Luki Koper, kjer menijo, da izpostavljanje školjčne sipine ni primerno. "Ne gre za nobeno naravno znamenitost, pač pa za naključno posledico nasipanja tega terena ob poglabljanju morja na severni strani drugega pomola," pravijo v Luki Koper.