Gantar osebno tako nima političnih ambicij. Poudarja pa, da je vedno pripravljen deliti podjetniške izkušnje in znanje z vsemi, ki jih to zanima. Ne glede na to, s katerega političnega pola prihajajo. Prav tako je prepričan, da je potrebno slovensko gospodarstvo narediti bistveno bolj dinamično. "Zato sem sem se odzval prošnji ljudi, ki jih poznam in ki si želijo isto. Enako velja tudi za preseganje delitve na naše in vaše," pojasnjuje Gantar.

Gantar: Kompatibilnost, tudi moja, se bo pokazala skozi čas

Gantar meni, da so špekulacije glede nadaljnjega razvoja dogodkov nesmiselne, "saj še nismo začeli z delom, tako da se bo kompatibilnost posameznikov, tudi moja, pokazala skozi čas".

Obenem je izrazil veselje, da se je pravnica Katarina Kresal odločila stopiti na slovensko politično prizorišče. Meni namreč, da so na tem področju potrebni novi obrazi in nova energija.

Je Kacinovega obdobja konec?

Z včerajšnjim odstopom je Jelko Kacin končal devetnajstmesečni mandat predsednika LDS, do junijskega kongresa pa bo stranko vodil kot vršilec dolžnosti predsednika.

Po predstavitvi na svetu stranke, kjer je bila deležna zelo pozitivnega odziva, pa se je odvetnica Katarina Kresal včeraj že odločila, da kandidaturo za predsednico LDS tudi uradno vloži. Ali bo imela na kongresu konec junija protikandidata, še ni znano, je pa največkrat omenjeni možni protikandidat Dušan Keber dopustil kaj malo možnosti, da bi se za predsedniško mesto tudi zares potegoval.

Kot je po seji sveta povedala Katarina Kresal, se je za vstop v stranko in za kandidaturo za predsednico odločila, ker želi sodelovati pri odločanju, kam gre Slovenija, ker jo moti, kako se stvari v Sloveniji urejajo zdaj. Odločila se je tudi zato, ker je ženska, liberalka po svojih nazorih in želi v politiko pritegniti čim več mladih žensk, ki bodo lahko tvorno in učinkovito sodelovale. »In odločila sem se tudi zato, ker je LDS ugledna stranka in želim sodelovati pri njenem ponovnem vzponu,« je še povedala Kresalova.