Planinca iz okolice Cerkna sta bila od nedelje ujeta na vrhu Mangarta, za enega od njiju pa ni bilo več pomoči. Helikopter, ki je priletel z Brnika, je njegovo truplo našel na pobočju Mangarta, za njegovim kolegom pa ni bilo nobenih sledi. Z njegovim iskanjem bodo nadaljevali jutri.

Od ponedeljka od 10. ure dopoldne je bila z njima prekinjena zveza (verjetno se je izpraznil mobitel), gorski reševalci iz Bovca, ki so se jim včeraj pridružili tudi njihovi kolegi iz Tolmina, pa zaradi slabega vremena niso prišli dlje kot do Mangrtskega sedla.

Reševalna akcija peš ni obrodila sledov

V akciji reševanja je danes sodelovalo devet bovških in 13 tolminskih gorskih reševalcev. Z akcijo so začeli okoli 10. ure, ko so se od mosta pri Mlinču (odcep ceste proti Mangrtskemu sedlu) peš odpravili do sedla. Gazili so več kot pol metra snega. Sedlo so dosegli okoli 13. ure. Poskušali so se povzpeti po italijanski smeri, vendar so ugotovili, da bi bil vstop v steno samomorilsko dejanje. Pihal je veter (pravijo da tudi 70 kilometrov na uro), močno je snežilo, Mangrt pa je bil zavit v meglo.

Igor Zlodej, ki je vodil bovške reševalce, se je s svojo skupino okoli 16. ure vrnil v dolino, tolminski reševalci pa so pod vodstvo Žarka Trušnovca ostali na Mangrtskem sedlu.