Kot je znano, je prejšnji teden šest nepovezanih poslank in poslancev ustanovilo društvo, imenovano Zares. "Čas za to je dozorel prej, kot smo to sami še pred kratkim pričakovali," je takrat pojasnil vodja Matej Lahovnik. Ustanovitelji obenem pričakujejo, da bodo sčasoma prerasli v stranko in tudi, da bodo nastopili na prihodnjih parlamentarnih volitvah leta 2008, je ob tem povedal Pavel Gantar.

Čeprav je Lahovnik na vprašanje, ali se jim bodo pridružili nekateri bivši člani LDS, kot sta Bogdan Biščak ali Gregor Golobič, odgovoril, da "nihče ne bo dobil osebnega vabila", naj se jim pridruži, se je danes Golobič kljub vsemu pridružil društvu. Dodajmo, da je društvo Zares pričakovalo vstop Golobiča v njihove vrste.

Kot je znano, je LDS v zadnjem času poleg vseh šestih poslank in poslancev zapustilo kar nekaj vidnih članov stranke. Lani sta stranko denimo zapustila svetovalec predsednika republike Janeza Drnovška Ivo Vajgl ter nekdanji izvršni direktor LDS Bogdan Biščak, za njima pa še nekdanji generalni sekretar LDS Golobič.