Po stanovanjskem programu, ki ga bodo ljubljanski mestni svetniki obravnavali 5. marca, bo gradnja najbolj intenzivna leta 2009, ko bodo na JSS MOL pridobili okoli 500 novih stanovanj, kar je po zagotovilih direktorice JSS MOL Jožke Hegler uresničljiva številka.

Manj stanovanj načrtujejo letos, saj bodo od večjih projektov dokončali 114 novih stanovanj na Cesti v Gorice. "Nared bodo septembra, vanje se bodo vselili upravičenci zadnjega razpisa za neprofitne najemnine. Marca prihodnje leto pa bomo predvidoma zaključili gradnjo stanovanjske stavbe Na Herši za starejše mladostnike z motnjo v telesnem in duševnem zdravju," kratkoročne načrte predstavlja Jožka Hegler, direktorica JSS MOL.

Letos poleg omenjenih projektov načrtujejo še prenovo 170 praznih in 60 zasedenih stanovanj. Zaradi skromnega števila zgrajenih stanovanj so bili na JSS MOL ob predstavitvi poročila za leto 2005 tarča številnih kritik, saj so uresničili slabih 44 odstotkov načrtovanih naložb. Na vprašanje, kolikšna je bila realizacija lani, Heglerjeva odgovarja, da bodo podatke posredovali, ko bodo marca izdelali poročilo.

Mesec kasneje naj bi bilo znano, kdo se bo vselil v 309 stanovanj v okviru 11. razpisa za stanovanja z neprofitno najemnino, takrat pa bo zapolnjenih 181 od 256 nezasedenih stanovanj JSS MOL. Usoda preostalih 75 praznih stanovanj bo znana po zaključku denacionalizacijskih postopkov. Nov razpis na skladu napovedujejo za drugo polovico letošnjega leta.