Razprave o tem zakonu so se začele precej zmedeno. Najprej je predsednik parlamenta Gregor Virant preložil začetek seje za pol ure, ker napovedanih dopolnil koalicije še ni bilo na mizah poslancev. Čez pol ure jih še vedno ni bilo, a je Virant vseeno hotel začeti razpravo. Opozicija je protestirala in zahtevala preložitev razprave, vendar je Virant vztrajal pri svojem, dokler ni vodja poslancev SDS Jože Tanko "odobril" deset minut odmora, ki se je po posvetovanju vodij poslanskih skupin raztegnil na dve uri.

V sedem ur dolgi razpravi, v kateri so le redki poslanci vzbujali vtis, da vedo, kaj v predlogu zakona piše, in je večinoma izzvenela v ponošenih očitkih, kdo je kriv za stanje v bankah, se stališča koalicije in opozicije niso spremenila. Slednji so dvomili o tem, da je zakon dobra in za davkoplačevalce predvsem poceni rešitev bančnih izgub, oziroma zahtevali, da si je treba vzeti še nekaj časa, da zakon skupaj s strokovnjaki dobro preučijo. Menili so, da koalicija pod krinko reševanja bank skuša pridobiti nadzor nad bankami in zadolženimi podjetji. Poslanci koalicije so na drugi strani trdili, da je treba ukrepati takoj in da je zakon dober, zato "kraval", ki ga zganja opozicija, ni upravičen.

Po javno izrečenih zadržkih guvernerja BS Marka Kranjca do predloga zakona v odboru za finance se je včeraj tudi skokovito povečalo število kritik - od očitkov, da Kranjec dobiva preveliko plačo naprej - na račun Banke Slovenije, češ da ni ukrepala, ko bi po mnenju poslancev in poslank SDS morala. O sami vsebini zakona in o opozorilih BS je bilo slišati bolj malo.