Padavine najprej na zahodu, čez dan se bodo razširile po vsej državi

Padavine se bodo najprej začele pojavljati v zahodni Sloveniji in se bodo čez dan počasi širile proti vzhodu. Zvečer bodo zajele vso državo. Vmes bodo tudi nevihte, možni bodo lokalni nalivi. Ob morju bo pihal jugo, ponekod v notranjosti Slovenije pa jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 18 do 23, v južni in vzhodni Sloveniji do okoli 25 stopinj Celzija.

V sosednjih pokrajinah bo povečini sončno. Predvsem v krajih severno in južno od nas lahko popoldne nastane kakšna ploha ali nevihta. Jutri bo sprva še delno jasno, čez dan se bo od zahoda pooblačilo. Padavine se bodo najprej pojavljale v krajih zahodno in severno od nas, čez dan pa se bodo počasi širile proti vzhodu in zvečer zajele vse sosednje pokrajine. Vmes bodo tudi nevihte, lokalno se bodo pojavljali nalivi. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, ob Jadranu pa jugo.

V noči na četrtek se bodo padavine še okrepile

Nad vzhodno Evropo, Balkanom in Alpami je območje visokega zračnega tlaka, nad severnim Atlantikom in Skandinavijo pa je ciklonsko območje. Hladna fronta je zajela zahodno Evropo. Z jugozahodnim vetrom doteka nad naše kraje topel in razmeroma suh zrak.

V noči na četrtek se bodo padavine še okrepile. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1300 metrov. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. V četrtek zjutraj bodo padavine oslabele in čez dan ponehale, najpozneje na jugovzhodu države. Popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo. Burja bo čez dan nekoliko oslabela. V petek bo precej jasno, le v vzhodni Sloveniji bo dopoldne še nekaj oblačnosti. Jutro bo hladno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Še bo pihala zmerna burja.