Da bi skrajšali postopek na blagajnah LPP, so pred poslovalnico na Slovenski cesti prisotni tudi predstavniki podjetja, ki preverjajo vloge, da bodo te pravilno izpolnjene.

Delovne ure so v LPP razširili tudi na sobote. Delovne sobote bodo tako 1., 8., in 29. septembra ter 6. oktobra. Takrat bodo delali med 7.00 in 13.00 uro. Prav tako so letos omogočili dodatno prodajno mesto za dijake in študente, ki se nahaja na Tehničnih pregledih LPP vse do 19. oktobra. Dijaki, ki bodo v šolskem letu 2012/13 uporabljali izključno kartico urbana za mestni potniški promet, lahko to uredijo na Tehničnih pregledih LPP, Cesta ljubljanskih brigad 1 in sicer vsak dan od ponedeljka do petka med 6.00 in 20.30 uro, ter ob sobotah od 7.00 do 13.30 ure.

Vse, ki potrebujejo mesečne vozovnice izključno v Ljubljani in že imajo urbano, pa LPP obvešča, da lahko vloge pošljejo po pošti na sedež podjetja LPP in nato po poteku treh delovnih dni urbano potrdijo na kateremkoli urbanomatu ter takoj zatem kupijo vozovnico. Pri vlogah, ki so oddane po pošti, priporočajo tudi, da dijaki in študentje napišejo tudi kontakt, da lahko osebo v primeru nejasnosti tudi pokličejo.

Vozovnice lahko sicer dijaki in študenti urejajo tudi na Avtobusni postaji Ljubljana, ki je odprta vse dni v tednu med 5.00 in 22. uro.

V podjetju Marprom, ki skrbi za mariborski mestni potniški promet, so pojasnili, da večje število uporabnikov v poslovalnice prihaja v dopoldanskem času, popoldne pa delo poteka tekoče. V glavni poslovalnici na Avtobusni postaji v Mariboru imajo na razpolago tri prodajna mesta.

Podobno kot v Ljubljani so vsem uporabnikom vozovnic na voljo pomočniki, ki jim pomagajo pri natančnem izpolnjevanju vlog. Uporabnikom je omogočeno tudi brezplačno kopiranje vlog, ki jih potrebujejo za vse prevoznike. Delovnega časa v Mariboru niso spreminjali, blagajne pa so odprte od ponedeljka do petka med 6.00 in 22.00 uro ter soboto in nedeljo med 8.00 in 20.00 uro, so sporočili z Marproma.

Prevoznik Veolia Transport, ki skrbi za mestni potniški promet v Kopru in Piranu, o večjih vrstah za nakup subvencioniranih vozovnih ne poroča. Kot so sporočili, imajo poslovalnici odprti v Kopru in Luciji, v nobeni pa ni prišlo do daljših čakalnih vrst.