Po njegovem so neresnični zapisi, da je za Urana dosegel "kazen", ker ta kot ljubljanski nadškof ni želel finančno pomagati mariborski nadškofiji. "To je zunaj vsakršne logike in zgodovinskega konteksta," pravi kardinal. Že ko je sam leta 1997 postal ljubljanski nadškof metropolit, so namreč ljubljansko nadškofijo vabili, naj pristopi k sodelovanju pri projektih mariborske škofije. Tedaj je povedal, da Ljubljana pri teh projektih ne bo sodelovala. "Če se je nadškof Uran pozneje - o tem ne vem nič - odločil za isto linijo, sem tega samo vesel."

Rode je prav tako zatrdil, da ni nikoli rekel, da je bilo imenovanje Urana za nadškofa "kadrovska napaka", kot je bilo zapisano v minulih dneh. Zatrdil je, da je ob imenovanju Urana za ljubljanskega nadškofa leta 2004 res dejal, da to ni bila njegova izbira, vendar da spoštuje odločitev svetega očeta. "O kadrovski napaki ali 'kiksu' nisem govoril."

V nedeljo je premestitev škofa Urana v tujino omenil tudi apostolski nuncij v Sloveniji Julijusz Janusz. Ob maševanju v Murski Soboti je, kot so poročali mediji, dejal, da zgodbe o finančnih težavah mariborske nadškofije in o premestitvi škofa Urana prinašajo žalost in nemir.