Na inšpektoratu so napovedali, da bodo zato v kratkem določili nov rok, do katerega bo Jaklič moral sam odstraniti nelegalno gradnjo. Ta rok ne bo daljši od dveh mesecev, je pred časom pojasnila vršilka dolžnosti glavne inšpektorice na inšpektoratu za promet, energetiko in prostor Aleksandra Velkovrh. Če Jaklič v tem obdobju ne bo upošteval ukaza inšpektorata, bo slednji začel priprave na prisilno rušitev na Jakličeve stroške.

Direktor, ki že ves čas trdi, da je domačijo zgolj obnovil, je na gradbeni inšpektorat naslovil kar tri zahteve, naj inšpekcijski postopek zoper njega prekinejo do pravnomočne odločitve ljubljanske upravne enote glede pridobitve gradbenega dovoljenja. Inšpektorat jih je vse po vrsti zavrnil. Poleg tega je zavrnil tudi Jakličevo zahtevo, naj mu omogočijo ponovni priklop na električno omrežje, saj je domačija že od aprila brez elektrike. A tudi v tej točki inšpektorat Jakliču ni ugodil, ker je ugotovil, da za to ni pravne podlage.

Naj spomnimo, Jakliču je ljubljanska upravna enota letos poleti že tretjič zavrnila izdajo gradbenega dovoljenja. Direktor se je v preteklih mesecih na takšno odločitev upravne enote že pritožil na ministrstvo za infrastrukturo in prostor, ki je takrat odločbo upravne enote odpravilo in slednji naročilo, naj ponovno odloči o izdaji gradbenega dovoljenja. In upravna enota je ponovno odločila, da mu gradbenega dovoljenja, s katerim bi lahko legaliziral na črno zgrajene objekte, ne more izdati. Ali se namerava ponovno pritožiti na odločitev upravne enote in kako komentira odločitev upravnega sodišča, smo želeli vprašati tudi Jakliča, a nam njegovih odgovorov ni uspelo pridobiti.