Po Pajkovih besedah se je Vodušek oziroma Info TV s podjetjem Unior dogovarjal o rednih oglaševalskih poslih, Unior pa je imel za to tudi pooblaščeno odvetniško pisarno, ki se je o tem pogajala. Kot je pojasnil, posli še niso bili dokončani oziroma sklenjeni, zato je Vodušku po Pajkovih besedah nejasno, zakaj so zoper njega vložili kazensko ovadbo. "Šlo je za te posle, dokumentacija je bila predana, zato se pričakuje, da bo po opravljeni hišni preiskavi odpravljeno pridržanje zoper gospoda Voduška," je še povedal Pajk.

Vodušek je ob koncu preiskave v prostorih Info TV povedal, da je šlo za poslovno sodelovanje, ki ga je predlagal Unior ter da so podpisali več deset pogodb. "Ko bi morali realizirati pogodbe o oglaševanju, so pač dali kazensko prijavo proti meni iz njim znanih razlogov," je dejal.

Pridržali so ga zjutraj na Trojanah

Celjski kriminalisti so danes zjutraj na Trojanah odvzeli prostost dolgoletnemu novinarju in večinskemu lastniku televizije Info TV Vladimirju Vodušku. Pridržali so ga zaradi suma kaznivega dejanja izsiljevanja.

Po podatkih celjske policijske uprave bo Vodušek najbrž pridržan 48 ur, v tem času pa naj bi ga zaslišal preiskovalni sodnik.

Kot so še sporočili policisti, so prostost odvzeli tudi 61-letnemu osumljencu z območja Upravne enote Velenje, po naših podatkih gre za Staneta Gaberca, Velenjčana, ki naj bi se med drugim ukvarjal tudi s posredovanjem pri izterjavi dolgov. Oba osumljenca sta pri izvršitvi kaznivega dejanja z grožnjami, da bosta o oškodovancu odkrila podatke, ki bi mu škodovali, hotela pridobiti protipravno premoženjsko korist.

Po naših informacijah naj bi osumljenca izsiljevala predsednika uprave zreškega podjetja Unior Gorazda Korošca. Grozili naj bi mu, da bodo objavili informacije o domnevno spornem poslovanju podjetja.

Čeprav je po poročanju STA Korošec zanikal, da je bil tarča izsiljevanja, po naših zanesljivih podatkih to nikakor ne drži. Kot smo izvedeli, naj bi Korošec izsiljevanje prijavil neposredno na tožilstvo, nato pa je policiji  med preiskavo še dodatno pojasnjeval okoliščine izsiljevanja.

Najprej zahtevala višji znesek, nato pa ga zniževala

Izsiljevanje naj bi se po naših neuradnih informacijah pričelo pred približno desetimi dnevi, izsiljevalca naj bi najprej zahtevala precej višji znesek, ki sta ga nato postopoma zniževala. Kljub temu sta zahtevala nekaj več kot sto tisoč evrov, prvi del zneska (okoli 60 tisoč evrov) pa bi jima moral izsiljevani plačati danes.

Za navedeno kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od enega do osmih let.

Celjski kriminalisti še naprej nadaljujejo z zbiranjem podatkov. V času pridržanja bodo opravljene tudi hišne preiskave, kriminalisti pa bodo izprašali tudi več oseb, ki bi lahko nudile koristne podatke o omenjenem kaznivem dejanju. Vse podrobnosti bodo kriminalisti predstavili na ponedeljkovi novinarski konferenci.

Kriminalisti tudi v prostorih Info TV

Kriminalisti so se odpravili tudi v prostore Info TV v Ljubljani, kamor so pred nedavnim prepeljali tudi Voduška samega. Slednji izjav ni dajal. Kmalu za njim za njim sta v prostore televizije prišla dva odvetnika iz Odvetniške pisarne Dušan Korošec in odvetniki, Matjaž Pajk in Anita Peček, ki sta ob prihodu le dejala, da z Voduškom še nista imela stikov.

Voduška so sicer v prostore televizije pripeljali iz pripora v Celju. Zaposleni so se pred tem nahajali pred  poslopjem televizije, saj jih policisti v prostore niso spustili, o dogajanju pa ne vedo povedati ničesar. V prostorih sta po njihovih navedbah s policisti bila le tehnični direktor televizije Rok Mareš in računovodja.

Tudi sicer na Info TV informacij o dogajanju za zdaj ne dajejo.