Podražitve vrtcev je 17 prisotnih opozicijskih mestnih svetnikov zavrnilo, 21 Jankovićevih svetnikov pa podprlo in nazadnje omogočilo sprejetje. Prav tako so mestni svetniki z Jankovićevo večino na čelu sprejeli predog sklepa, ki zmanjšuje igralno površino na otroka v vrtcu ter dodelitev koncesije za zasebni vrtec.

Tako je Mojca Škrinjar iz svetniškega kluba SDS opozorila prav na nižanje plač v javnem sektorju, ker bi moralo imeti za posledico nižanje cene vrtca. Zoran Janković je bil začuden nad njeno izjavo. "Vi, ki ste na državnem nivoju uvedli 30 odstotkov plačil za drugega otroka, potem pridete na mestni svet s tako demagogijo. Pozivam vas, da vi znižate cene vrtcev in prevozov, pa se bomo v Ljubljani prilagodili in cene znižali."

Podprla ga je kolegica iz njegove liste, Maša Kociper, ki se je prav tako zgražala nad tem, da iste osebe, ki v vladi sprejemajo zakone, ki bistveno posegajo v pravice ljudi, nižajo pokojnine in zmanjšujejo porodniška nadomestila, sedaj v mestnem setu tarnajo nad tem, da zvišujejo ceno vrtca.

Zofija Mazej Kuković (SDS) je nato celo omenila, da je Janković predlagal povišanje cene vrtcev samo zato, da bi lahko razpravljal o tem, kaj je na vladi sprejeto. Anže Logar (SDS) pa se je spomnil vseh podražitev, ki so jih mestni svetniki že sprejemali, od mesečnih kart, LPP, pogrebov, vode, in tako naprej.