Kot so v današnjem sporočilu zapisali na Durs, so notranji nadzor sprožili zaradi razkrivanja dokumenta, ki je jasno označen z davčno tajnostjo.

Objavljen dokument drugačen od dokumenta, ki ga hrani Durs

V notranjem nadzoru so natančno preverili celoten proces nastajanja, spreminjanja, podpisovanja, pošiljanja in dokumentiranja dokumenta znotraj davčne uprave. Ugotovili so, da so do dokumenta dostopali zgolj zaposleni pri davčni upravi, ki so bili pooblaščeni za dostop do tega dokumenta. Ravnanje z dokumentom pa je bilo v skladu z zakonodajo in je bilo izvedeno z vso skrbnostjo glede varovanja davčnih tajnosti.

Zakaj je Baza Dante nakazala 400.000 evrov podjetju KLM Naložbe, Janković ni znal pojasniti

Notranji nadzor je tudi pokazal, "da je pošiljanje dokumenta drugim organom, ki imajo zakonske podlage za pridobitev tovrstnih dokumentov, potekalo s posebno skrbnostjo". Na podlagi vseh dostopnih informacij iz objav medijev pa so v notranjem nadzoru ugotovili, da se objavljen dokument razlikuje od dokumenta, ki ga hrani davčna uprava.

O podrobnostih oziroma razlikah v dokumentih bo davčna uprava obvestila organe pregona.

Grepov denar na račun Jankovićeve firme

Sum kaznivih dejanj

Mediji so namreč razkrili domnevno vsebino zaupnega dokumenta Dursa glede transakcij med Mestno občino Ljubljana (MOL) ter podjetji v lasti Zorana Jankovića in njegovih sinov.

Dokument, ki so ga javnosti predstavili mediji, je med drugim razkrival, da je davčna uprava tožilstvu naznanila sum kaznivih dejanj, saj naj bi se denar MOL prek podjetij Grep in Baza Dante stekel v podjetje KLM Naložbe v večinski lasti Jankovića. Župan je očitke zanikal.

Janković je po seji mestnega sveta Mestne občine Ljubljana povedal, da naj Durs končno opravi svoje delo in poda dokument, ki ima datum in podpis. Ponovno je poudaril, da ne ve, kako naj komentira omenjeni dokument, saj ga ni dobil in dodal, da upa, da bo Durs ugotovil, kdo je vir različice, ki je prišla v javnost.

"Jaz še vedno stojim na svojem, da sem v vseh štirih primerih, ki so bili omenjeni prejšnji teden, popolnoma miren ter da ni nobenih nezakonitosti," je Janković še povedal po seji in dodal, da poziva Durs, da "dajo nekaj od sebe".