Kot lahko preberemo na spletni strani Ljubljana Pride, je namen dneva družin, sproščeno druženje otrok, staršev in njihovih prijateljev in prijateljic ''ter podpora vsem oblikam družin, ki naj mirno sobivajo v družbi.''

Od enih do petih popoldan se lahko otroci veselijo raznoraznih aktivnosti, z drugimi otroci pa bodo lahko tudi zamenjali svoje igrače, ki so se jih naveličali. Dan družin se odvija na Hrenovi 19 v ljubljani, kavarno Cafe Open.

V okviru Tedna Parade bi se jutri morala zgoditi tudi Oaza Prijateljstva. Kot sporočajo organizatorji pa je zaradi finančnih nezmožnosti letos ne bo. Oaza prijateljstva se je do sedaj vedno dogajala v parku Tivoli. ''Javni zavod Šport Ljubljana, upravitelj javnih površin, kjer se že tradicionalno srečujemo, želi (za soglasje na enem listu papirja) zaračunati kar za 360 evrov svojih storitev. Zaradi finančnih nezmožnosti se že 4. Oaza prijateljstva ne bo zgodila,'' so zapisali organizatorji na spletni strani.

Zadnji dan Tedna Parade ponosa, 2. junija pa se bo v Ljubljani odvila Parada ponosa z začetkom ob 12 uri, na zaključnem delu pa bo slavnostni govorec župan Ljubljane Zoran Janković.

Spomnimo, parade ponosa in podobne prireditve, ki se odvijajo v okviru zmanjševanja homofobije, so sicer tudi v Ljubljani že sprožile incidente. Pred leti je tako osem zamaskiranih neznancev brutalno napadlo udeleženca literarnega večera lezbične in gejevske literature, sicer pa radijskega novinarja Mitjo Blažiča.