Septembra naj bi namreč po številnih zapletih vendarle nadaljevali gradbena dela in dokončali betonski stolp za postavitev prve od 20 vetrnic. "Potem ko smo konec minulega leta na divaški upravni enoti dvignili že tretje gradbeno dovoljenje, so se začele težave z denarjem, saj se je projekt zaradi vseh zapletov podražil. Naslednji teden bomo z eno od bank podpisali pogodbo, ki bo zaprla finančno konstrukcijo. Z deli bi lahko začeli takoj, a ima žal naš izvajalec, podjetje Enerkon, edini primeren žerjav zaseden do septembra," je pojasnil Anton Korošec in dodal, da bodo v vmesnem času opravili pripravljalna dela, vključno s kabelsko traso. Pospešeno delajo tudi na razvoju celotnega parka, kjer naj bi postavili najmanj dvajset vetrnic.

Podjetje Alpe Adria energija je pred kratkim dobilo tudi spor na upravnem sodišču, ki ga je direktor in lastnik Anton Korošec sprožil zaradi dveh razveljavljenih gradbenih dovoljenj s strani ministrstva za okolje in prostor. "Upravno sodišče nam je pritrdilo v vseh pogledih in navedbe okoljskega ministrstva razveljavilo. Zdaj imamo proste roke, da zaradi škode, ki je nastala, tožimo državo, in jo tudi bomo. Vse škode seveda ne bomo mogli izterjati, saj dveh let, ki smo jih izgubili zaradi neaktivne proizvodnje, ne moremo iztožiti," je povedal Korošec in dodal, da zdaj končno imajo vsa dovoljenja.

Betonski stolp na Griškem polju, ki naj bi ga dokončali septembra, bo visok 97 metrov, na vrhu pa bodo trije 35 metrov dolgi kraki vetrnice. Po besedah Korošca bodo po postavitvi prve vetrnice v 20-kilovoltno omrežje hitro poslali prvo električno energijo. Vetrnica bo obratovala poskusno, njena moč pa bo 2300 kilovatov. Vse naslednje vetrnice naj bi bile malce močnejše, in sicer naj bi imela vsaka po 3000 kilovatov. Vetrna elektrarna bo po napovedih na leto proizvedla 4,5 milijona kilovatnih ur električne energije iz obnovljivih virov, kar ustreza letni porabi električne energije za približno 1100 gospodinjstev.