Po besedah Ambroža bodo v naslednjih dveh tednih iz vseh mest, kjer so danes plesali četvorko, zbrali dokazila za Guinnessov rekord za največji sinhroni ples četvorke na več lokacijah. Iz vseh mest morajo organizatorji poslati videoposnetek, registracijo vseh plesalcev, izjavo, ki potrjuje, da so ti res in pravilno plesali, fotografije ter izrezke iz časopisov. "To potem v nekaj dneh uredimo, zmontiramo skupen videoposnetek in pošljemo Guinnessovi pisarni v London, kjer to prekontrolirajo," je pojasnil Ambrož. Dodal je, da so se letos odločili, da samo z ljubljansko četvorko ne bodo kandidirali, čeprav bi rekord po njegovih besedah zelo lahko postavili.

Plesna šola Urška, ki organizira maturantsko parado, je imela pred začetkom prireditve nekaj težav z brezžičnim ozvočenjem. Kot je povedal Ambrož, zaradi tega generalke niso mogli izpeljati korektno, vendar so ozvočenje še pred opoldansko četvorko popravili. "Sem neskončno zadovoljen. Da brez generalke takole odplešejo, Slovenci smo plesni narod," je še povedal.

Dijake in dijakinje je pred četvorko pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Po prireditvi je povedal, da je za dijake to najlepše obdobje v življenju, četvorka pa je bila po njegovih besedah izjemna. "Naj se pripravljajo na maturo, jo naredijo in naj uživajo najdaljše počitnice," je še dejal.

Četvorko so danes plesali v 58 mestih v Sloveniji, Srbiji, Romuniji, Makedoniji, Črni gori, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem ter v Ukrajini. Po podatkih plesne šole Urška se je je udeležilo skupno 34.488 plesalk in plesalcev.

Na maturantski paradi je v Sloveniji in tujini v enajstih letih plesalo 207.792 dijakov in dijakinj, so še zapisali v plesni šoli. Prvi Guinnessov rekord so postavili leta 2002, do letos pa jih je maturantska parada v kategoriji največji sočasni ples dosegla šest. Guinness World Record v Londonu je Urški priznal še en rekord, in sicer v kategoriji največja četvorka na eni lokaciji. Maturantska parada ga je do sedaj dosegla trikrat, so zapisali v sporočilu za javnost.