Močan veter je od Črne vasi do Podpeči okoli 16. ure na cesto zrušil več dreves, nekaj dreves pa se je podrlo tudi v Ljubljani.

V Brezovici je na Podpeški cesti voda zalila cesto, grozi pa tudi, da bo vdrla v stanovanjske hiše. Težave so tudi na Dolenjski cesti v Škofljici, kjer je voda zalila hišo.

O škodi poročajo tudi s Štajerske. V Mariboru je zaradi obilnega deževja, ki je napolnilo kanalizacijsko omrežje, prišlo do izlitja fekalij v Dravo. Na območju Maribora je okoli 13. ure sicer nastalo več neviht, nekatere so presegle opozorilni prag za ujmo.

V Rušah je na cesto padlo drevo, medtem ko je deževje na cesto med Brengovo in Drbetinci naneslo zemljo. Tudi v Juršincih in Dornavi bo potrebno čiščenje ceste.

Voda je zalila stanovanjsko hišo v Sodražici, vdrla pa je tudi v tehniški muzej v Soteski.

Na Primorskem bo po napovedih vremenoslovcev zvečer zapihala močnejša burja, katere najmočnejši sunki bodo presegli 100 kilometrov na uro.

Še vedno možni močnejši nalivi

Agencija RS za okolje opozarja, da so ob izraziti hladni fronti drevi še možni močnejši nalivi, sunki vetra ter krajevno tudi toča.

Na Primorskem bo zapihala močna burja, katere najmočnejši sunki bodo presegli 100 kilometrov na uro. Meteorologi pričakujejo, da se bo nevihtna aktivnost širila proti jugu, najkasneje pa naj bi dosegla Obalo, kjer nevihte pričakujejo v prvem delu noči.

Na Prometno-informacijskem centru pa voznikom svetujejo, naj zaradi obilnega deževja vozijo previdneje in počasneje ter ne ustavljajo vozil pod nadvozi, viadukti in mostovi.

Pred nami hladni dnevi

Jutri bo sprva oblačno, deževno in hladno. Zjutraj bo meja sneženja na okoli 800 metrov nadmorske višine. Čez dan bodo padavine postopno ponehale. Ponekod se bo že delno zjasnilo. Na Primorskem bo še pihala burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 10, najvišje dnevne od 6 do 14 stopinj C.

Od ponedeljek bo še delno oblačno, popoldanske temperature bodo okoli 14 stopinj Celzija. V torek nas čaka sončno in toplo vreme, v sredo pa bodo nebo ponovno krasili oblaki.

Bonifacij, Servacij in Pankracij, ki se zvrstijo od 12. do 14. maja bodo prinesli ohladitev, "uscana" Zofka pa nam bo tokrat prizanesla. Glede na to, da se vreme letos drži starega koledarja, upajmo le, da bo 8. junija sončno in toplo, saj, "kakršen je dan svetega Medarda, takšnih dni je še cela garda."