V sporočilu za javnost poudarili, da se z varčevalnimi predlogi vlade ne strinjajo, saj bomo po njihovih navedbah za krizo plačali tisti, ki je nismo povzročili. Dodajajo tudi, da so varčevalni ukrepi sredstvo razlaščanja revne večine in bogatenja bogate manjšine.

Zapisali so tudi, da so "Varčevalni ukrepi antisocialni:

- So uvod v privatizacijo javnih storitev, kot so šolstvo, zdravstvo, socialna varnost.
- Vodijo k temu, da bodo izobrazba, zdravje in socialna varnost postale tržne storitve, katerih kvaliteta bo odvisna od materialnega položaja posameznika.
- Z njimi skušajo iz družbe dokončno izriniti solidarnost in konsolidirati desetletja trajajočo privatizacijo in razlastitev množic.
- So drastičen napad na obstoječe pravice iz dela in socialne pravice ter onemogočajo definiranje novih socialnih pravic, ki jih zahteva prekerna generacija.
- Razgrajujejo družbo blaginje (welfare) in generalizirajo družbo dolga (debtfare). Zadolžujemo se, da bi prišli do stanovanj, da bi lahko sploh delali, da plačujemo račune in zadovoljujemo temeljne potrebe. Uvedba varčevalnih ukrepov pomeni, da se bomo zadolževali za plačilo šolnin, zdravstvenih storitev, socialne varnosti."

Po njihovem mnenju kriza ni nastala zaradi pretiranega trošenja, temveč zaradi prevelike revščine. "Plače zadnjih trideset let na svetovni ravni ne rastejo, raste le dolg. Kriza ni nastala zato, ker živimo onkraj svojih zmožnosti, ampak zaradi sistematičnega razlaščanja revnejših in koncentracije skupno proizvedenega bogastva v rokah peščice."