"Kot najmočnejša opozicijska stranka se resda sestajamo tudi s predstavniki različnih sindikatov, civilne družbe, nevladnih organizacij, strokovne in druge javnosti, pri čemer so naša prizadevanja usmerjena v dialog o pomembnih družbenih vprašanjih. Vselej smo namreč pripravljeni prisluhniti različnim mnenjem in dobre predloge, kadar so ti podani, tudi upoštevati,“ so zapisali v Pozitivni Sloveniji in dodali, da bodo interpelacijo zoper ministra vložili, če bodo presodili, da si jo zaradi svojih dejanj zasluži. "A brez da bi se zato s komerkoli sestajali,“ zaključujejo.

Odziv Pozitivne Slovenije sledi najnovejši objavi na blogu ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka. V blogu sporoča svoje zadovoljstvo nad potekanjem pogajanj in upanje, da bo dogovor dosežen, izrazi pa nezaupanje glede motivov policijskega sindikata SPS.

"Njihovo izhodišče je 22 odstotno povišanje plač do leta 2014. Tudi o tem sem poročal poslancem. Seveda se postavlja vprašanje kaj se dejansko dogaja, ko na eni strani Branimir Štrukelj, ki vendarle velja za precej levo usmerjenega sindikalista, pristaja na znižanje plač, na drugi strani pa sta policijska sindikata, ki v danih razmerah edina zahtevata 22 odstotno povišanje plač. Če k temu dodam še neuradne, a dokaj zanesljive podatke o tem, da se vsaj eden od policijskih sindikatov sestaja s predstavniki Pozitivne Slovenije in kot kažejo ti podatki, pomaga pisati interpelacijo zoper mene, potem je slika že bolj jasna. Če podatki držijo, potem ne gre več za sindikalizem v korist policistov, temveč za politiko,“ je zapisal na blogu.

V isti objavi je predstavil svoje razumevanje učinkov obstoječih vladinih predlogov varčevalnih ukrepov. "Temeljna usmeritev omenjenega zakona pa je jasna, vzemi tistemu, ki ima veliko, največ, tistemu, ki še nekaj ima, vzemi malo, tistemu, ki pa ima le za preživetje, pa ne vzemi ničesar.“