''To je dokazljiva laž, ki ima zelo kratke noge in še dodatno jemlje kredibilnost tej vladi,'' je dejal Petrovič. ''Preprosto gre za to, da si je vlada z že sprejetim in izpodbijanim zakonom o dodatnih intervencijskih ukrepih želela zgolj kupiti čas, da z drugim zakonom lahko poseže tudi v višino regresa.'' Nadalje Petrovič pojasni, da je to tudi za gospodarstvo slab znak, ''saj jutri z enakimi argumenti lahko nehajo izplačevati regrese tudi v vseh podjetjih'', še poroča Delo.

Petrovič še dodaja, da zakona, proti katerem policijska sindikata zbirata podpise, sploh ne bi smel biti sprejeti, če bi vlada in politika upoštevali že dogovorjeno''.

O zbiranju podpisov za refendum smo že poročali:
Od prihodnjega tedna usklajena akcija zbiranja podpisov za referendum

Spomnimo, prejšnja vlada je že dve leti nazaj zagotovila, da bodo regres, ki bo sicer nekoliko nižji, izplačala skupaj z letošnjo aprilsko plačo. To torej pomeni, da bi moral biti izplačan včeraj. Dogovor ima, tako Petrovič, po mnenju uglednih pravnikov naravo kolektivne pogodbe in bi ga vlada morala spoštovati, a ga, kljub temu, da je bil objavljen celo v uradnem listu, ne. ''To je šele prvi akt, ki ga vlada krši. Naslednji je dogovor oziroma sporazum s socialnimi partnerji, podpisan konec leta 2011, s katerim so se parlamentarne stranke zavezale, da ne bodo sprejemale enostranskih posegov v plače,'' dodaja Petrovič za Delo.

Zbiranje podpisov se je uradno začelo 30. aprila, trajalo pa bo do nedelje, 3. junija. Če bodo policisti zbrali 40.000 podpisov, bodo morali zahtevo za razpis referenduma v državni zbor vložiti najpozneje teden dni kasneje. O številu zbrannih podpisov bo Petrovič spregovoril prihodnjiu teden.