Članstva in drugih, ki bi jih podprli pri zahtevi za referendum, k oddaji podpisov danes še niso pozvali zaradi manjših zapletov glede možnosti elektronske oddaje podpisov. Ta zjutraj še ni bila možna, po informacijah Uroševiča pa zdaj že je. Prav tako naj bi na upravnih enotah dokaj pozno, šele sredi dopoldneva, prejeli ustrezna navodila glede zbiranja podpisov, je povedal Uroševič.

Dodal je, da si želijo, da bi se jim pri podpori referendumu pridružila tudi civilna združenja, ki so proti načinu dela vlade, ki ne spoštuje že sklenjenih dogovorov.

Pobudnika zahteve za začetek referendumskega postopka o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012 sta oba policijskega sindikata, poleg Policijskega sindikata Slovenije še Sindikat policistov Slovenije. Čas, da zberejo potrebnih 40.000 podpisov, pa imajo do 3. junija.

Novela sicer predvideva zamik izplačila regresa v javnem sektorju za en mesec, in sicer z maja na junij. Regres v podjetjih, ki so v več kot četrtinski lasti države, pa do nadaljnjega ne bo smel preseči minimalne plače.

Policijska stavka sicer neprekinjeno poteka že 12. dan, posebnih aktivnosti med prazniki pa ne predvidevajo, pravi Uroševič. A dodaja, da je nadaljnji potek stavke odvisen od tega, kako bo potekal dialog z vladno stranjo.