Zaradi prometne nesreče je bil namreč danes na primorski avtocesti med Brezovico in cestninsko postajo Log nekaj časa zaprt prehitevalni pas, nastal pa je tudi zastoj iz smeri južne ljubljanske obvoznice od počivališča Barje in zahodne ljubljanske obvoznice ter na vzporedni regionalni cesti med Brezovico in Vrhniko.

Sicer pa je danes gostejši promet po vsej državi, še posebno na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. Na mejnem prehodu Dragonja čakajo osebna vozila na izstop iz države več kot eno uro, na mejnem prehodu Sečovlje pa okoli 20 minut. Na mejnem prehodu Gruškovje je čakalna doba za izstop tovornih vozil ena ura in pol, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Zaradi prometnih nesreč je oviran promet na regionalni cesti Col - Godovič, kjer je pri Črnem Vrhu polovična zapora ceste, in na regionalni cesti Sežana - Divača v križišču za Dutovlje.

Današnje zapore zaradi prireditev:

- na cestah Borovec - Dragarji, Dragarji - Osilnica ter Dragarji - Medvedjek - Draga bodo kratkotrajne popolne zapore od danes od 11. ure pa do 1. maja do 18. ure,

- na cesti Petanjci - Murska Sobota bo v Tišini popolna zapora do 19. ure; obvoz je na relaciji Petanjci - Gederovci - Rankoci - Murska Sobota.

Več o razmerah na slovenskih cestah si lahko preberete na promet.si.