Kirurg in vodja transplantacijske dejavnosti v UKC Sojar je člane glavnega odbora prepričal "s svojim dosedanjim profesionalnim delom na poklicnem področju in odnosom do svojih kolegov in sodelavcev ter programom in cilji", pa tudi s svojim umirjenim, premišljenim in nezaletavim nastopom, so sporočili s Fidesa.

Sojar je po današnji predstavitvi za STA dejal, da mu ta podpora "pomeni izjemno priznanje" ne samo za kandidaturo, pač pa tudi za njegovo profesionalno delo in kar je doslej v življenju naredil. Kot pravi, je Fides v tem trenutku glede na komunikacije med kolegi najbolj kredibilna organizacija zdravništva in zobozdravništva v Sloveniji, podpora Fidesa pa je zelo pomembna.

Za stolček predsednika zbornice se poteguje tudi dosedanja predsednica Gordana Živčec Kalan, ki pa podpore glavnega odbora Fidesa ni prejela.

Volitve za predsednika zbornice že potekajo, prejšnji petek so namreč članstvu razposlali glasovnice, ki jih lahko oddajo do 8. maja. Oba, Sojar in Živčec Kalanova, sta se za to mesto potegovala že pred štirimi leti.