10. Komercialna televizija v večinski državni lasti

Slovenski medijski prostor bo jeseni bogatejši za novo komercialno televizijo. Družba TSmedia, ki je v stoodstotni lasti Telekoma Slovenije, namreč pospešeno pripravlja televizijski program, v katerega namerava njen lastnik v treh letih vložiti petnajst milijonov evrov.

9. Zoran Vaskrsić ovaden zaradi poškodovanja svoje nekdanje hiše

Novi lastnik stanovanjske hiše, iz katere je bila mesec dni nazaj prisilno izseljena družina Vaskrsić, je Zorana Vaskrsića prijavil policiji zaradi poškodovanja notranjosti hiše. Matjaž Lazar, novi lastnik, ki je hišo zavaroval še pred deložacijo Vaskrsićevih, pravi, da je "notranjost objekta praktično popolnoma uničena."

8. Bo razuzdanim Zrćam na Pagu odzvonilo?

Hrup in neumorne zabave že presedajo domačinom, poleg tega pa naj bi odganjale stalne "umirjene“ goste in privabljale mladino, ki bojda ne polni tamkajšnjih blagajn, kot bi se spodobilo. Prebivalci Novalje tako zahtevajo referendum o zaprtju priljubljenih Zrć.

7. Virant: Za integriteto DZ bi bilo najbolje, če bi Marinič odstopil

Predsednik DZ Gregor Virant je, podobno kot že pri Ivanu Vogrinu in Ivanu Simčiču, tudi za Branka Mariniča ugotovil, da bi bilo za ugled inštitucije, ki jo vodi, najbolje, da Marinič odstopi. Sodišče ga je namreč obsodilo na pet mesecev pogojne kazni.

6. Po Sloveniji je stavkalo 100.000 javnih uslužbencev

Kot rečeno, prejšnjo sredo se je zgodila največja stavka po osamosvojitvi naše države. Vrtci in šole so bili večinoma zaprti, v zdravstvu in socialnem skrbstvu bodo delali kot v času dežurstva. Po nekaterih podatkih naj bi stavkalo okoli 100.000 javnih uslužbencev.

5. Štrukelj: V okrožnici ministra Turka najbolj sporen 7. člen

Še pred stavko pa je praktično ves teden potekalo izmenjevanje izjav med sindikalno in vladno stranjo. Generalni sekretar SVIZ Branimir Štrukelj je okrožnico z navodili za stavko, ki je bila poslana šolam in vrtcem označil za ustrahovanje in zavestno zavajanje, ministra Žiga Turk in Vinko Gorenak pa sta bila drugačnega mnenja.

4. Tudi v Zbornici kliničnih psihologov kritični do predavanja "spreobrnjenega" geja di Tolveja

Na Škofijskem dnevu mladih, ki bodo 28. aprila potekali v Šolskem centru v Postojni, bo dijakom in študentom o svoji življenjski izkušnji govoril "spreobrnjeni" homoseksualec Luca di Tolve. Nasprotovanje predavanju so že izrazili gejevski aktivist Mitja Blažič, Zbornica kliničnih psihologov Slovenije pa tudi nekdanji dijaki šolskega centra.

3. Štrukelj pred vlado: Janez Janša je na Luni, ne mi

Branimir Štrukelj je zbrane protestnike pred vladno palačo na Gregorčičevi ulici v Ljubljani nagovoril z besedami, da je premier Janez Janša tisti, ki živi na Luni. Dodal je še, da če jih vlada tokrat ni slišala, naslednjič pridejo v še večjem številu. Oglejte si videposnetek.

2. Kriminalisti zaključili hišne preiskave glede projekta za pomoč Pomurju

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so na območju Ljubljane v petek izvedli šest hišnih preiskav, povezanih z zlorabo položaja pri izvajanju zakona o pomoči Pomurju. Pridržali so tudi eno osebo, ki pa so jo še isti dan izpustili.

1. Policija: Posnetek o "likvidaciji" Janše vsebuje elemente kaznivega dejanja

Pozornost stranke SDS je vzbudil video posnetek, v katerem naj bi premierju Janezu Janši grozili s smrtjo. Avtor WhoIsTalking0 je na YouTubu objavil kratek posnetek z naslovom 'Slovenija bo Janšo zgrabila za jajca', v njem pa je mogoče videti, kako nekdo s škarjami reže Janševo fotografijo, vanjo uperi puškin merek in skoznjo potisne žogico.

Preglede preteklih tednov najdete tukaj.