Kot so zapisali v današnjem sporočilu za javnost, zaradi postopka, ki je še v teku, in zaradi zagotavljanja varstva osebnih podatkov, drugih izjav ne morejo podati.

Izredno odpoved delovnega razmerja odgovorni urednici revije Obrazi, ki jo izdaja skupina Krater, in sindikalni predstavnici zaposlenih Almi Sedlar sta v petek obsodila Sindikat novinarjev Slovenije in Društvo novinarjev Slovenije. Ravnanje odgovornih v skupini Krater po mnenju obeh organizacij predstavlja nevaren precedens, ki bi lahko v prihodnje pomenil vzorec za obračunavanje z novinarji.

Potezo delodajalca sta stanovski organizaciji ocenili kot nedopustno dejanje, ker ne gre le za povsem neprimerno ravnanje z zaposlenimi, ampak jo lahko razumemo kot napad na ustavno pravico do sindikalnega delovanja. Takšne poteze so po njihovih besedah nedvomno poskus discipliniranja novinarjev, ki se niso strinjali z brutalnim znižanjem socialnih pravic nekdanjih zaposlenih v Delo Revijah, s čimer želi delodajalec demonstrativno ustrahovati tudi ostale novinarje.