"Če kdo misli, da je s tem seznam izčrpan, se krepko moti. Prej ali slej bodo zopet na vrsto prišli 'trenirkarji', Romi, homoseksualci, samske ženske, neporočeni pari in drugi 'nenormalni' prebivalci,“ dodajajo v sporočilu za javnost.

V LDS menijo, da nazadnjaška vlada SDS skuša javne uslužbence prikazati kot nedelovne in nestrokovne parazite, ki gospodarstvu ter poštenim, delovnim državljanom delajo škodo in za to celo prejemajo enormno plačo. "Namesto da bi ljudi in stališča zbliževal, jih premier s svojimi izjavami in ravnanji nevarno in neodgovorno razdvaja. Njegova trditev, da so ta teden stavkali tisti, ki se jih kriza ni dotaknila je nesramno žaljiva,“ so se kritično odzvali na premierjeve izjave.

"Predsednik vlade arogantno in brez utemeljitve trdi, da so zahteve sindikatov 'nerealne'. To podkrepi z resnico o 'realnost', ki naj bi bila izključno takšna, kot jo vidi sam, odstopanja od njegove interpretacije (v konkretnem primeru so to stavkovne zahteve) pa so povsem 'nerealne'.“

Kritični so tudi do stališča Janeza Janše glede smiselnosti stavke in izgovorov, da pogajanja še trajajo in odločitev še ni, pri tem pa pozablja, da je sam soodgovoren za to. Poleg tega mu očitajo zavajanje glede pripravljenosti javnega sektorja na zmanjšanje plač in druge varčevalne ukrepe. LDS pravi, da sindikati ne nasprotujejo zmanjšanju javnih izdatkov za plače, vprašanje je le obseg zmanjšanja, to pa naj bi vedel tudi premier.

Pri tem se sprašujejo tudi, kdo je Janez Janša, da lahko judem oporeka pravico do demokratičnega protesta zoper ravnanja oblastnikov? "Še v 'svinčenih časih' smo lahko šli na ulice protestirati, npr. za izpustitev Janeza Janše, demokratična vlada tega istega 'upokojenega' oporečnika pa sedaj oporeka to pravico pomembnemu delu naše družbe. Če bi dosledno sledil svojim besedam, bi bil Janez Janša zadnji, ki bi prebivalcem lahko odrekal pravico do protesta,“ zaključujejo v LDS.