Goršek sicer podpira policiste v njihovih pričakovanjih po izboljšanju pogojev za delo in boljšem vrednotenju njihovega dela. Kakršnokoli bistveno poslabšanje materialnega stanja ali dodatna kadrovska krnitev policije bi po njegovem mnenju lahko pripeljala tudi do tega, da na posameznih območjih ne bi mogli več izvajati določenih policijskih nalog. "V policiji si želimo ohraniti visoke standarde varnosti, ki smo jih dosegli v zadnjih letih, to pa brez vlaganja v policijo ni mogoče," so pojasnili.

Goršek je izrazil pričakovanje, da bosta obe pogajalski strani poslušali argumente druga druge. V policiji se po njegovih besedah sicer zelo dobro zavedajo, da je treba varčevati, vendar pa je pri tem treba paziti, da posamezni varčevalni ukrepi ne bi posegli v tisti del, ki bi lahko ogrozil izvajanje osnovnih nalog policije, predvsem pa da ne bi znižali že doseženega standarda varnosti v državi.

Oba sindikata sta mu zagotovila, da bodo policisti v sredo oziroma v naslednjih dneh vsi na svojih mestih in bodo kljub napovedani stavki skrbeli za varovanje javnega reda in miru ter varovali življenje in premoženje naših državljanov, tudi protestnikov, so zapisali v sporočilu za javnost.

Goršek je pojasnil, da je zadovoljen s pogovori s predstavniki Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije, uskladili so se tudi glede izvedbe stavke. Ne glede na potek stavke je njegova dolžnost, da zagotovi izvedbo policijskih nalog in da z izvedbo stavke ne bodo ogrožali življenja in premoženja državljanov, je še pojasnil generalni direktor policije.