"Dolgove mora reševati kot privatnik," je še dodal Gregor Virant, pri čemer se je nanašal na poslovne težave, v katerih se je znašlo podjetje Interles, v lasti Ivana Vogrina.

Soglasna podpora sveta stranke

"Dali mu bomo čas do konca tedna, sicer ga bomo izključili iz poslanske skupine," je še pojasnil Virant, ki razume tako njegovo stran kot stran upnikov podjetja Internes. Virant je dodal, da nekdo, ki ima dolgove, ne more kandidirati za poslanca. Virantovo odločitev, da Vogina pozove k odstopu je soglasno podprl tudi svet stranke.

"Če bi se odločil za odstop, bi bila racionalna rešitev, da odstopi čez približno dva meseca, tako da ne bodo potrebne nadomestne volitve, da ne bo dodatnih stroškov in da se tudi razmerja v parlamentu ne bi spremenila," je dejal Virant. Dodal je še, da če bi v stranki o Vogrinovih težavah z njegovim podjetjem vedeli prej, ga pred volitvami ne bi potrdili za svojega kandidata. Na kandidatni listi stranke se je znašel kot zadnji, saj je siceršnji kandidat stranke za volilni okraj Lenart dan pred vlaganjem kandidatur odstopil od kandidature. Tako, kot je še dodal Virant, niso imeli časa preverjati njegovih poslovnih zgodb.

"Nisem sprejel še nobene odločitve. Treba si je vzeti nekaj časa in se nato odločiti," je pojasnil Ivan Vogrin. Na vprašanje o morebitnem prestopu v drugo poslansko skupino ali nastopu kot nepovezani poslanec je odgovoril, da o tem še ne želi špekulirati. Dejal je, da z ekipo podjetja Interles, katerega solastnik je, iščejo rešitve za težave ter da bi bil stečaj najslabša rešitev. Na vprašanje, ali je pripravljen ostati v stranki, je odgovoril, da ji doslej nikoli ni obrnil hrbta.

Premoženje je greh prodajati

Na vprašanje, zakaj podjetje Interles ne proda svojega premoženja in poplača svojih dolžnikov, je Vogrin odgovoril, da tudi "mi čakamo na denar dolžnikov in s težavo pridemo do njega". "Dokler ima podjetje možnost preživetja je greh prodajati premoženje," je dodal.

"Vsak teden rešimo problem s kakšnim, dvema ali tremi upniki. Rešitve so in bodo tudi v bodoče," je odgovoril in dodal, da bodo v prihodnje skrbeli, da bo podjetje imelo trdne temelje. Podjetje trenutno premoženje, ki ga ima, potrebuje, da lahko posluje. "Tudi dovoljeno ni, kar počez prodajati in upnike različno obravnavati," je še dodal in poudaril, da si v Interlesu prizadevajo ustvarjati nova delovna mesta. "V najboljših časih smo jih ustvarili kar 90."

Nadomestne volitve ali pa nepovezani poslanec

Če bo Vogrin do sredine junija odstopil s poslanske funkcije, bodo v volilni enoti, v kateri je kandidiral, potrebne nadomestne volitve za poslanca. Lahko pa se tudi odloči, da izstopi iz poslanske skupine, in mandat nadaljuje kot nepovezani poslanec.

Preberite še:

Ivan Vogrin: Ne morete me primerjati s tistimi, ki so podjetja privatizirali in izčrpali

Interles deložirali: "Zaprto zaradi goljufije poslanca Ivana Vogrina"