Kot so za STA danes pojasnili v SD, uradnih podatkov o številu kandidatur še nimajo, saj se komisija, ki podatke zbira, še ni sestala. Na današnji novinarski konferenci, sicer namenjeni predstavitvi pogleda SD na varčevalne ukrepe, je svojo kandidaturo potrdil podpredsednik stranke Vlačič, Pahor pa je na vprašanje o svojem prihodnjem političnem udejstvovanju, med drugim tudi o možnosti, da bi kandidiral za predsednika republike, odgovoril bolj na splošno.

Vsak od tistih, ki delajo v politiki, mora po njegovem mnenju razmisliti, na kakšen način bi bil lahko najbolj koristen za to, da "se stvari premaknejo naprej v tisto smer, ki si jo večina ljudi želi". Tako ravna tudi sam in tako bo ob ustrezni podpori ravnal tudi v prihodnje, je dejal.

Po poročanju medijev je kandidaturo za predsednika do torka, ko se je iztekel rok za kandidature za vodilna mesta v stranki, sicer vložil tudi nekdanji šolski minister Igor Lukšič. Dokončno število vloženih kandidatur po pojasnilih iz stranke za zdaj še ni uradno znano, o novem vodstvu pa bodo v SD odločali na junijskem kongresu.