Kot je Kociprova zapisala v sporočilu za javnost, je bila Brezigarjeva med drugim kandidatka na predsedniških volitvah in kandidatka stranke SDS na državnozborskih volitvah. Dodala je, da je Brezigarjeva slovenski javnosti poznana po svoji vlogi v aferi Depala vas, iz njenega mandata generalne državne tožilke pa ostajajo spomini na sporna vmešavanje v neodvisnost dela tožilcev.

Kociprova je zapisala še, da je jasno, da ima imenovanje Brezigarjeve na mesto državne sekretarke zlasti eno funkcijo, in sicer vzpostavitev popolnega nadzora SDS nad delom generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja in nad delom tožilstva kot celote.

SDS na očitke: Tisti, ki delajo pošteno, ne potrebujejo vzvodov upravljanja z institucijami

Vlada je Brezigarjevo na mesto državne sekretarke na ministrstvu za notranje zadeve imenovala na seji v četrtek. Na novinarski konferenci po seji vlade niso pojasnili, ali bo Brezigarjeva pristojna za določeno področje znotraj ministrstva, denimo za tožilstvo. Direktor urada vlade za komuniciranje Anže Logar je dejal le, da se bodo glede razdelitve področij verjetno dogovorili na ministrstvu.