Prvim trem strankam glede na rezultate ankete sledijo NSi s sedmimi odstotki, SLS s štirimi odstotki, Lista Gregorja Viranta z dvema odstotkoma ter DeSUS s prav tako dvema odstotkoma. Sedem odstotkov vprašanih bi volilo koga drugega, enako število jih je bilo neopredeljenih, šest odstotkov pa svojega odgovora ni želelo povedati.

Podpora vladi ta mesec znaša 46 odstotkov, ne podpira pa je 49 odstotkov anketiranih. Vlada Janeza Janše, ki je mandat začela s 50-odstotno podporo vprašanih, ima najnižjo podporo med volivci SD, med koalicijskimi strankami pa ima najnižjo podporo med volivci stranke DeSUS.

Po indeksu pozicije predsednikov strank, ki ga sestavljata ocena dela politika od ena do pet in delež anketirancev, ki politika poznajo in ga ocenjujejo najvišje, je na prvem mestu Radovan Žerjav, na drugem Borut Pahor, na tretjem pa Janez Janša. Prvim trem sledijo Zoran Janković, Gregor Virant, Ljudmila Novak in Karl Erjavec.

Telefonsko anketo je med 7. in 28. marcem 2012 za časnik Finance opravil Episcenter. Sodelovala sta 702 polnoletna prebivalca Slovenije. Na vprašanja o strankarskih preferencah so odgovarjali tisti, ki bi se zanesljivo ali verjetno udeležili volitev oziroma tega še ne vedo.