Po informacijah s sindikalne strani so danes bolj izmenjali stališča in ni šlo za prava pogajanja. Sindikalna stran naj bi tako vladni danes predstavila svoja stališča do približno polovice od 20 predlaganih ukrepov, z drugo polovico naj bi nadaljevali v ponedeljek.

Med vprašanji, ki so bila danes na mizi, je tudi znižanje plač javnih uslužbencev, regres, povračilo potnih stroškov, dnevnic. Po neuradnih informacijah naj bi sindikalna stran že uvodoma povedala, da bi želeli najprej odpravo plačnih nesorazmerij, šele nato pa bi se lahko pogovarjali naprej. Vladna stran naj ne bi zavračala možnosti odprave plačnih nesorazmerij, vendar zanjo 1. julij letos ni sprejemljiv.

Da današnja pogajanja med vlado in sindikati javnega sektorja niso prinesla nobenega napredka, je zvečer na TV Slovenija ocenil predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj. Minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič pa je dejal, da so na potezi sindikati. Če se ne strinjajo s predlaganimi ukrepi, naj predlagajo svoje. Dodal je še, da sindikati danes niso prinesli nobenega novega predloga, ki bi nadomestil vladne ukrepe.

Nekateri sindikati javnega sektorja sicer že imajo stavkovne odbore, drugi aktivnosti napovedujejo za prihodnje dni. Omenja se tudi možnost, da bi prišlo do splošne stavke javnega sektorja. V enem večjih sindikatov, Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (Sviz), so danes že omenjali 18. april kot možen datum stavke.