S popravljalnimi ukrepi, ki jih je sklad izkazal glede pričetka aktivnosti za sprejem splošnih pogojev poslovanja in odprave nepravilnosti pri določanju in obračunavanju plač javnih uslužbencev v skladu s 3. in 3.a členom zakona o sistemu plač v javnem sektorju v pravilne plačne razrede, so bili začeti postopki, ki so zagotovili ali pa bodo zagotovili, da bo odpravljena nepravilnost oziroma nesmotrnost, ugotovljena v revizijskem poročilu.

Na računskem sodišču ocenjujejo, da so ukrepi za sprejem splošnih pogojev poslovanja zadovoljivi. Ukrepi za odpravo nepravilnosti pri določanju in obračunavanju plač javnima uslužbenkama pa so delno zadovoljivi, saj sklad ni v celoti ukrepal v skladu s 3.a členom zakona o sistemu plač v javnem sektorju glede vračila preveč izplačanih plač javni uslužbenki. S tem je sklad kršil obveznost dobrega poslovanja, so zapisali v porevizijskem poročilu.

Računsko sodišče je 21. novembra 2011 izreklo negativno mnenje Skladu RS za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov za poslovanje v letih 2008 in 2009. Za enako obdobje so ministrstvu za delo izrekli mnenje s pridržkom za naloge, povezane s skladom. Računsko sodišče je predlagalo analizo smiselnosti samostojnega sklada.

Računsko sodišče je med drugim ugotovilo, da sklad ni pozival neplačnikov prispevka za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov k plačilu. Prav tako je premalo nadziral izpolnjevanje kvote za zaposlovanje invalidov in ni sprejel splošnih pogojev poslovanja. Nepravilnosti je računsko sodišče ugotovilo tudi pri izplačilu plač in dodatkov ter napredovanjih zaposlenih na skladu.

Ministrstvo pa je ravnalo narobe, ko je sredstva za financiranje delovanja sklada v celoti zagotovilo iz državnega proračuna, ne da bi upoštevalo tudi presežek prihodkov nad odhodki iz sredstev za delo sklada iz preteklih let. Prav tako niso podrobneje, z nadzori preverjali, ali sklad uresničuje prave cilje na pravilen in ustrezen način in tako niso primerno ukrepali.