Podrobnosti v zvezi z aretacijo na celjski policijski upravi za zdaj ne želijo razkriti, več kot očitno pa je vse skupaj povezano s primerom koroške deklice, saj je ravno v teh dneh prišlo na dan, da je med Kakerjem in Muncem prišlo do razkola. Dekličin oče, ki je dolgo sledil Munčevim nasvetom, je namreč njegovi svetovalnici odpovedal pooblastilo, enako pa je storil tudi Munc, tako da pravzaprav ni jasno, kdo se je komu "odrekel" prej.

A to za sam primer niti ni pomembno, precej bolj zgovorno je, da se Boštjan Kaker očitno več ne strinja z Munčevim početjem. Po naših podatkih so namreč policisti včerajšnjo aretacijo opravili ravno na podlagi ovadbe, ki jo je proti Muncu in Markačevi spisal dekličin oče.

Postopek proti predstavnikoma Svetovalnice Akcija stekel na podlagi ovadbe očeta 

Očetova izjava o ovadbi 

Boštjan Kaker je pooblastil svojega odvetnika Boštjana Verstovška, ki je posredoval izjavo za medije. V njej navaja razloge, zakaj je vložil ovadbo proti Muncu in Markačevi. Med drugim je tudi poudaril, da je še pred vložitvijo ovadbe apeliral k nemudni izročitvi Klare - v tem primeru bi Munca in Markačevo zaščitil pred kazenskim pregonom. Preberete si jo lahko TUKAJ.

Ob tem pa Verstovšek dodaja še sledeče:

1. Boštjan Kaker je kazensko ovadbo zoper g. Munca in go. Markač podal izključno na lastno zahtevo. Nikoli nisem nanj vplival na kakršenkoli način, da to stori. To se je odločil storiti z ali brez odvetnika. Kot njegov pooblaščenec izpolnjujem njegova navodila in ščitim njegove interese. Jaz sem njegov odvetnik približno dva meseca. Obstajajo pisni dokazi (k jih bomo predložili, ko bo to primerno), da je Boštjan Kaker že več mesecev prej, preden sem jaz prevzel zastopanje, zahteval, da se Klara vrne in da bo v nasprotnem primeru začel polno sodelovati z organi pregona.

2. Edino navodilo moje stranke Boštjana Kakerja, ki ga po lastni presoji nisem spoštoval, je bilo, da nisem uredil vložitve kazenske ovadbe isti dan, ko je to zahteval. Boštjan mi je namreč kazensko ovadbo izročil že nekaj dni pred vložitvijo in sem ga še dva dni zapored spraševal, ali je to resnično njegova prava volja, izražena po tehtnem premisleku, brez kakšnih pritiskov od zunaj. Ko je to večkrat odločno potrdil in zahteval vložitev ovadbe že tretji dan, sem uredil, da jo je vložil na način, da so bili njegovi interesi varovani.

3. Nikoli nisem zastopal Svetovalnice Akcija, niti Matica Munca, niti Natalije Markač. Zato mi niso jasni očitki g. Munca o izdaji. Res pa je, da so omenjene osebe želele, da bi vplival na mojo stranko, da ne bi vložil kazenske ovadbe zoper njih oz. da bi to preprečil z dajanjem napačnih pravnih nasvetov. Ravno takšno ravnanje pa bi bilo zarota in izdaja moje stranke.

4. Glede očitka, da bi naj jaz izsiljeval Boštjanovega očeta Zvonka Kakerja: takšna trditev je laž in manipulacija. Boštjan Kaker me je zaprosil, naj njegovega očeta prosim, da še zadnjič apelira na g. Munca in go. Markač, da naj poskrbita, da se deklica Klara nemudoma vrne; če bi se to zgodilo, Boštjan Kaker zoper g. Munca in go. Markač ne bi vložil kazenske ovadbe, ampak bi vso odgovornost prevzel nase. Dal jima je torej še zadnjo možnost, da se rešita kazenskega pregona. To je bila resnična vsebina pogovora z g. Zvonkom Kakerjem.