Predstavnike podjetij in partnerje ter podpornike Zlate niti je s svojo prisotnostjo počastil tudi predsednik republike Danilo Türk.

"Upam, da to nocoj, kar bomo povedali in predvsem to, kar nam bodo predstavili nagrajenci, ne bo ostalo nepreslišano. Želim, da bi dobro razumeli sporočilo nocojšnje prireditve, da bomo iz nje odšli z dodatnim navdihom," je uvodoma povedal predsednik republike.

Poudaril je, da je bil vesel povabila na slavnostno prireditev Zlata nit. Projekt po njegovih besedah namreč stopa vedno bolj v ospredje, utemeljuje ključne cilje, ki so vedno bolj aktualni, še posebej sedaj, v času ekonomske krize.

Meni, da skrb za ohranjanje delovnih mest ni omejena zgolj na posamezne gospodarske družbe, temveč predstavlja osrednje vprašanje družbe kot celote. "Nič ni pomembnejše od zagotavljanja pogojev za mlade ljudi, jim odpirati perspektivo, dajati občutek, da življenje zanje pripravlja dobre možnosti," je izpostavil Türk.

Namesto ministra Andreja Vizjaka se je podelitve udeležila državna sekretarka na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Patricija Čular, ki je izrazila veselje, da je v Sloveniji še veliko uspešnih podjetij, ki vlagajo v razvoj, ustvarjalnost in zadovoljstvo svojih zaposlenih. Povedala je, da sta si tako vlada kot ministrstvo za ključni cilj postavila povečanje zaposlenosti in zmanjšanje nezaposlenosti.

"Letos je naš cilj zaustaviti brezposelnost. Mogoče se to nekomu zdi premalo ambiciozen cilj, pa vendar ni," je povedala Čularjeva in dodala, da bo ministrstvo sprejemalo ukrepe za hitrejšo zaposljivost mladih, lotili pa se bodo tudi prenove delovno pravne zakonodaje. Sedanji sistem naj bi bil po njenih besedah preveč tog, prehajanje med različnimi oblikami zaposlitve pa oteženo.

Več o projektu Zlata nit si lahko preberete tukaj!