Na volilnem občnem zboru so se zadružniki dotaknili tudi pisma, s katerim je predsednik SLS Radovan Žerjav člane SLS pred občnim zborom pozval, naj podprejo Vriskovega protikandidata. Kot je po občnem zboru povedal Vrisk, je zbor potekal mirno in korektno. "Očitno so neke sile izven tega našega kroga, ki poskušajo delati razdor in skušajo vnašat nek nemir v zadružne vrste," je dogajanje komentiral Vrisk in dodal, da so kot "občni zbor v celoti soglasno obsodili takšno ravnanje predsednika ljudske stranke Žerjava".

Kljub turbolentnim časom se je danes po Vriskovem mnenju pokazalo, da zadruge zaupajo njemu in njegovemu delu. Kot je dejal po izvolitvi, mu visoka podpora daje energijo za delo v prihodnje. Tega bo zelo veliko, je dejal Vrisk, ki je bil doslej na čelu zadružne zveze že štiri mandate oz. 16 let, in pojasnil, da bo treba med drugim izpeljati projekte, ki so jih začeli. Med drugim so pred kratkim oddali zavezujočo ponudbo za nakup Ljubljanskih mlekarn, kjer so po njegovih besedah uskladili okoli 30 zadrug.

Nadaljujejo tudi dogovarjanja med zadrugami za skupni nastop na trgovinskem delu, pomembno se mu zdi nadaljevanje dela v evropskem prostoru, kjer se oblikuje prihodnja skupna kmetijska politika. Članice ZZS so na današnjem volilnem občnem zboru poleg predsednika izvolile tudi nove člane 15-članskega upravnega odbora, imenovan pa je bil tudi nov štiričlanski nadzorni odbor. Predsednik nadzornega odbora je postal Ivan Kure, ki je prejel 42 glasov podpore, njegovega protikandidata Andreja Presečnika pa je podprlo 26 članic, je povedala Anita Jakuš iz ZZS.