Video posnetek "Tina in Špela sta PROTI“ je bil objavljen včeraj, zaenkrat si ga je ogledalo okoli 1400 uporabnikov, odzivi pa so bili večinoma negativni. Od 76 uporabnikov, ki so glasovali o vsebini videa, jih je kar 69 kliknilo, da jim posnetek ni všeč, v to smer pa se nagibajo tudi komentarji v forumu pod posnetkom.

Video sicer prikazuje lezbični par Tino in Špelo, kako se držita za roke, se objemata, se med sprehajanjem držita za zadnjici, prikazan pa je tudi del poljuba, a je kader postavljen tako, da se vidi zgolj del ust. Nenazorno posnet poljub je med mnogimi v forumu vzbudil občutek nepristnosti, nek uporabnik pa je celo zapisal, da se poljubljata, "kot da je berlinski zid vmes“.

V video posnetku ženska glasova prav tako nagovorita volivce in jim povesta, da sta proti družinskemu zakoniku. "Zavedava se, da ne moreva nuditi otroku tega, kar jima lahko nudita oče in mati. Zato bova na referendumu glasovali proti,“ pravita v posnetku. Med komentarji pa je nek uporabnik zapisal, da ne more verjeti, na kakšen nivo so se spustili nasprotniki zakonika, nasploh pa med uporabnik močno prevladuje mnenje, da vsebina sporočila ni avtentična.