Podpora Rožeju ne napoveduje združevanja strank, pač pa gre za sodelovanje pri projektih, ki so jim skupni, je danes na novinarski konferenci pojasnil predsednik stranke TRS Matjaž Hanžek. Kot je dodal, je v programih obeh strank veliko stvari, ki so jim skupne, in ker nimajo svojega kandidata, so se odločili podpreti Rožeja, saj jim je njegov program najbližji. Poleg podobnosti programskih zavez pa je odločitvi o podpori po Hanžkovih besedah botrovalo tudi zaupanje v predstavnike Zaresa, da s temi zavezami resno mislijo.

"Stvari, kot so urbano vrtičkarstvo, ozelenitve ravnih streh, zmanjševanje energetske potratnosti, raba alternativnih virov in podobno, so teme, ki so v mestu še kako aktualne in so obema strankama skupne," je dejal Rožej. Obe stranki skrbi tudi problematika trdih delcev v prestolnici, pravi Rožej, ki med drugim opozarja, da bi v Ljubljani morali urediti kolesarske steze.

Obetavno in sveže

Gantar je Rožejev program ocenil kot obetaven in svež ter poudaril, da v Ljubljani zgolj konvencionalne spremembe niso več možne, ampak je potreben zasuk v razvojni paradigmi. Tako poudarjajo, da je upravljanje in vodenje mesta v času krize drugačno kot v času rasti. Kot je dejal Gantar, bo seveda še vedno treba kaj zgraditi, ampak poudarek bo premeščen na to, kako ljudem pomagati, da bodo preživeli krizo, da ne bodo zgubili zaupanja v mesto in se bodo v njem znašli ter poiskali nove priložnosti.

Hanžek je poudaril, da so Rožeju podporo izrekli tudi na sobotni konvenciji stranke. Na sobotnem zboru gibanja TRS in stranke TRS so sicer sprejeli tri deklaracije, za podporo družinskemu zakoniku, za zmanjševanje onesnaženosti Celjske kotline in o TEŠ 6. Tudi to so točke, ki so jim skupne, je potrdil Gantar.