Na spletni strani ZPS (www.zps.si) lahko potrošniki vsak dan v letu brezplačno dostopajo do štirih finančnih primerjalnikov - o kreditih (primerjava ponudb potrošniških in stanovanjskih kreditov), varčevanju (primerjava obrestne mere za depozite), osebnih računih (primerjava stroškov poslovanja z bančnim računom) in o naložbah (primerjava vzajemnih skladov).

Kot primer so v ZPS navedli, da je lahko razlika pri poslovanju z banko preko bančnega okenca za enako storitev na letni ravni 170 evrov. Za najcenejšo uporabo spletne banke lahko potrošnik, denimo, odšteje 48,38 evra, za najdražjo 99,12 evra na letni ravni. Velik prihranek pa lahko prinese za desetinko odstotne točke nižja obrestno mera pri najemu stanovanjskega kredita, s čimer lahko prihranite 1000 evrov, so izpostavili.

V četrtek in petek, 22. in 23. marca, bodo potrošnikom omogočili brezplačni dostop še do informacij o izdelkih oz. do 11 primerjalnikov na področjih avto, dom in vrt ter tehnologija, so ob 15. marcu - svetovnem dnevu pravic potrošnikov napovedali v ZPS.

Ob tem so izpostavili tri primere: TV sprejemnik z enako oceno na testu kakovosti lahko kupite za 1299 evrov ali za 659 evrov, na testu najbolje ocenjeni pralni stroj (za 780 evrov) lahko kupite za skorajda enkrat nižjo ceno od drugo uvrščenega (za 1300 evrov), na testu najbolje ocenjeni sesalnik (za 175 evrov) pa za skorajda enkrat nižjo ceno od sesalnika 'zveneče' blagovne znamke na 6. mestu (za 300 evrov), so nanizali.